Zelné placky se škvarky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 lžíce sádlo
100 g škvarky
350 g hladká mouka
300 g kysané zelí Znojmia

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vezmeme zelí, dáme ho do cedníku a necháme trochu okapat. Pak zelí pokrájíme na menší kusy. Přichystáme si i škvarky - buď je pomeleme strojkem na maso, nebo nasekáme nožem nadrobno

  2. Nakrájené škvarky i zelí dáme do mísy, osolíme a propracujeme s moukou a vajíčkem, mělo by vzniknout mírně lepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat pár lžic mouky navíc

  3. Z těsta oddělujeme menší kousky velikosti asi pingpongového míčku a zploštíme je na tloušťku zhruba půl centimetru – můžeme rukou nebo válečkem. Nebo je druhá možnost – těsto vyválíme a vykrojíme kolečka o průměru 10 ‒ 12 cm

  4. Takto vytvořená kolečka dáme na plech, který vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 20 minut. A pak máme hotovo. Placky jsou vynikající nejen teplé, ale i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!