Quinoa s marinovaným tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce olivový olej
1 - 2 špetky mletá sladká paprika
1 svazek jarní cibulka s natí
400 g marinované tofu
150 g bílá quinoa

Postup přípravy receptu

  1. Marinované tofu nakrájíme na menší kostky. Jarní cibulku i s částí natě očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. V pánvi rozpálíme olivový či jiný olej, vsypeme cibulku a pár minut restujeme. Poté přidáme marinované tofu, další 3 - 4 minuty restujeme, osolíme, zaprášíme mletou paprikou a dobře promícháme. Směs odstavíme a udržujeme v teple

  3. Mezitím si připravíme quinou. Vsypeme ji do síta a několikrát propláchneme vroucí vodou. Poté quinou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, stačí jí cca 15 minut. Uvařenou quinou scedíme

  4. Quinou přidáme k připravenému tofu, pečlivě promícháme a můžeme servírovat

  5. Quinoa s marinovaným tofu je opravdu rychlý hlavní chod, který uspokojí chuťové buňky nejen vegetariánů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!