Zelné závitky s pohankohoubovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
máslo
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 sklenka pohanka
sůl, pepř
1 lžíce hladká mouka
1 ks bílé hlávkové zelí
1 dl smetana (12%)
300 g směs očištěných čerstvých hub
3/4 l houbový vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme houbový vývar. V 1/2 l uvaříme pohanku s přidáním lžíce másla

  2. Ze zelí odebereme listy, které budeme plnit a spaříme je vařící vodou, aby změkly

  3. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli,přidáme nakrájený česnek a očištěné, nakrájené houby a podusíme. Přidáme uvařenou pohanku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a dobře promícháme

  4. Na list zelí dáme kopeček nádivky, tolik,aby se dal závitek dobře zabalit. Do zapékací mísy dáme zbytek vývaru a vložíme zelné závitky. Poklademe máslem, můžeme ještě posypat nakrájenými houbami a dáme péct do trouby na asi 45 minut

  5. Před dopečením zalijeme smetanou, ve které rozmícháme mouku a ještě dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!