Zelné závitky s rajčatovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce petrželka 4 hrnky voda 2 ks cuketa 3 ks šalotka pepř 4 lžíce červený vinný ocet 2 lžíce hnědý cukr 800 g nakládaná rajčata 8 ks zelné listy 1 lžíce kukuřičný olej 1/2 hrnku ječné krupky
Postup Zelné závitky s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Petrželku, česnek, rajčata, šalotku a cukety nakrájíme
Troubu předehřejeme na 190 °C. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V rendlíku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky (perličky) a polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut
Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčata ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukety a zbývající petrželku a opékáme je 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji 10 minut do zhoustnutí
Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a dobře zamícháme. Zapékací misku vytřeme olejem. Zelné listy rozložíme na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy
i se šťávou. Misku přikryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme přímo ze zapékací misky
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů