Zelné závitky s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce petrželka
4 hrnky voda
2 ks cuketa
3 ks šalotka
pepř
4 lžíce červený vinný ocet
2 lžíce hnědý cukr
800 g nakládaná rajčata
8 ks zelné listy
1 lžíce kukuřičný olej
1/2 hrnku ječné krupky

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku, česnek, rajčata, šalotku a cukety nakrájíme

  2. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V rendlíku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky (perličky) a polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut

  3. Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčata ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukety a zbývající petrželku a opékáme je 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji 10 minut do zhoustnutí

  4. Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a dobře zamícháme. Zapékací misku vytřeme olejem. Zelné listy rozložíme na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy

  5. i se šťávou. Misku přikryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme přímo ze zapékací misky

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!