Quiche s cibulí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
125 g máslo
6 ks cibule
150 g sýr
200 ml bílé víno
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
100 ml vlažná voda
1 svazeček jarní cibulka
mletý černý pepř
1 hrst čerstvé bylinky
olej na vymazání
250 ml Alpro Cuisine

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme rozehřáté máslo s vlažnou vodou, moukou a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na nejméně hodinu dáme stranou uležet

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr (eidam, gouda apod.) nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé bylinky nasekáme najemno

  3. Olivový olej rozehřejeme a na něm opečeme cibuli, potom přidáme slaninu a opékáme dozlatova a dokřupava. Cibuli se slaninou přeneseme do síta a necháme odkapat přebytečný tuk. Zlehka osolíme a posypeme nasekanými bylinkami

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy, kterou si předem vymažeme olivovým olejem. Těsto zvedneme tak, aby se vytvořily okraje, aby náplň při pečení nevytekla

  5. Do připravené cibulové směsi přidáme nastrouhaný sýr, bílé víno, Alpro Cuisine, žloutky a nakrájenou jarní cibulku. Směs pořádně promícháme a rozprostřete ji do koláčové formy. Pokud budeme chtít mít chuť koláče ještě výraznější, přidáme do směsi ještě lžíci dijonské hořčice. Připravenou směs vložíme na rozprostřené těsto

  6. Koláč pečeme dozlatova asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C

  7. Quiche s cibulí podáváme teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!