Quiche s cibulí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 125 g máslo 6 ks cibule 150 g sýr 200 ml bílé víno 1 lžíce olivový olej 300 g hladká mouka 100 ml vlažná voda 1 svazeček jarní cibulka mletý černý pepř 1 hrst čerstvé bylinky olej na vymazání 250 ml Alpro Cuisine
Postup Quiche s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme rozehřáté máslo s vlažnou vodou, moukou a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na nejméně hodinu dáme stranou uležet
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr (eidam, gouda apod.) nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé bylinky nasekáme najemno
Olivový olej rozehřejeme a na něm opečeme cibuli, potom přidáme slaninu a opékáme dozlatova a dokřupava. Cibuli se slaninou přeneseme do síta a necháme odkapat přebytečný tuk. Zlehka osolíme a posypeme nasekanými bylinkami
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy, kterou si předem vymažeme olivovým olejem. Těsto zvedneme tak, aby se vytvořily okraje, aby náplň při pečení nevytekla
Do připravené cibulové směsi přidáme nastrouhaný sýr, bílé víno, Alpro Cuisine, žloutky a nakrájenou jarní cibulku. Směs pořádně promícháme a rozprostřete ji do koláčové formy. Pokud budeme chtít mít chuť koláče ještě výraznější, přidáme do směsi ještě lžíci dijonské hořčice. Připravenou směs vložíme na rozprostřené těsto
Koláč pečeme dozlatova asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C
Quiche s cibulí podáváme teplý i studený.