Zelňačka s žampiony a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
3 ks žampiony
1 ks pikantní klobása
1 balíček bílé kysané zelí
podle chuti
sůl
1 lžíce zakysaná smetana
mletý černý pepř
podle potřeby
špek
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Kysané zelí scedíme a můžeme ho pokrájet na menší kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Pikantní klobásu (například maďarskou) nakrájíme na silnější kolečka.

  2. Ve velkém hrnci osmahneme cibuli na špeku. Přidáme brambory, zalijeme vodou a vaříme 5 minut od doby, kdy voda začne vřít. Pak přidáme kysané zelí, žampiony, maďarskou klobásu a vaříme asi 10 minut.

  3. Nakonec polévku osolíme, opepříme a zahustíme hotovou jíškou. Kdo to má rád, může přidat lžíci zakysané smetany nebo neochuceného pomazánkového másla.

  4. Zelňačku s žampiony a klobásou podáváme s chlebem nebo jen tak samotnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!