Dušená zeleninová příloha recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olivový olej 2 ks zelená paprika voda na podlití bylinková sůl 2 ks velký pórek 6 - 8 ks bílá paprika 6 lžic ostrá rajčatová omáčka (Salsa)
Postup Dušená zeleninová příloha
Postup přípravy receptu
-
Pórek důkladně omyjeme od nečistot a nakrájíme na tenké kroužky. Papriky očistíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky
Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme pórek. Občas promícháme. Po pár minutách přihodíme papriku, osmahneme a ochutíme bylinkovou solí. Přidáme rajčatovou omáčku. Já použila salsu se zeleninou běžně používanou k namáčení tortillových chipsů. Čím je omáčka pálivější, tím lépe. Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a zeleninu mírně podusíme. Stačí okolo 8 minut
Dušenou zeleninovou přílohu podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. Vegetariáni takto připravenou zeleninu mohou podávat jako hlavní chod - s brambory, chlebem nebo samostatně.