Dušená zeleninová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
2 ks zelená paprika
voda na podlití
bylinková sůl
2 ks velký pórek
6 - 8 ks bílá paprika
6 lžic ostrá rajčatová omáčka (Salsa)

Postup přípravy receptu

  1. Pórek důkladně omyjeme od nečistot a nakrájíme na tenké kroužky. Papriky očistíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme pórek. Občas promícháme. Po pár minutách přihodíme papriku, osmahneme a ochutíme bylinkovou solí. Přidáme rajčatovou omáčku. Já použila salsu se zeleninou běžně používanou k namáčení tortillových chipsů. Čím je omáčka pálivější, tím lépe. Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a zeleninu mírně podusíme. Stačí okolo 8 minut

  3. Dušenou zeleninovou přílohu podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. Vegetariáni takto připravenou zeleninu mohou podávat jako hlavní chod - s brambory, chlebem nebo samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!