Dušená zeleninová směs recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

vegeta
olivový olej
kari koření
provensálské koření
drcený kmín
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 ks jarní cibulka s natí
1/2 balíčku mražená sladká kukuřice
1 balíček mražená směs (hrášek, mrkev)
křen wasabi

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu necháme trochu rozmrazit. Mezitím si očistíme cibulku i s natí a nakrájíme ji na kolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibulku lehce osmahneme. Na cibulku vhodíme zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), podlijeme horkou vodou a přidáme kostku bujonu. Přivedeme k varu, ochutíme pepřem, kmínem a kari kořením, přidáme i trochu vegety a křenu wasabi. Pod pokličkou necháme zeleninovou směs dusit do změknutí. Těsně před odstavením vmícháme k zelenině provensálské bylinky a ještě dosolíme

  3. Dušenou zeleninovou směs používáme jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům, chutná i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!