Dušená zelenina z trouby recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
3 - 4 lžíce máslo
6 - 8 ks brambory
voda
4 ks mrkev
celý kmín
3 - 4 ks jarní cibulka s natí
koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Velké mrkve a brambory oškrábeme. Obojí nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka

  2. V pekáčku do trouby, který jsme vymazali máslem, vsypeme mrkev, brambory, cibulku, česnek, zasypeme kořením Horalka, solí a dobře promícháme. Podle chuti můžeme přidat ještě celý kmín. Na vrch zeleniny poklademe zbylé máslo, podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou

  3. Zeleninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme cca 30 minut do změknutí, bude záležet, na jakou velikost jsme zeleninu nakrájeli

  4. Měkkou dušenou zeleninu z trouby podáváme jako teplou přílohu k masu, ale hodí se i k zeleninovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!