Dušená zelenina z trouby recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 3 - 4 lžíce máslo 6 - 8 ks brambory voda 4 ks mrkev celý kmín 3 - 4 ks jarní cibulka s natí koření Horalka
Postup Dušená zelenina z trouby
Postup přípravy receptu
-
Velké mrkve a brambory oškrábeme. Obojí nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka
V pekáčku do trouby, který jsme vymazali máslem, vsypeme mrkev, brambory, cibulku, česnek, zasypeme kořením Horalka, solí a dobře promícháme. Podle chuti můžeme přidat ještě celý kmín. Na vrch zeleniny poklademe zbylé máslo, podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou
Zeleninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme cca 30 minut do změknutí, bude záležet, na jakou velikost jsme zeleninu nakrájeli
Měkkou dušenou zeleninu z trouby podáváme jako teplou přílohu k masu, ale hodí se i k zeleninovým pokrmům.