Dušené bílé nebo červené zelí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 2 ks cibule kmín sádlo voda 3 lžíce cukr krystal jíška 1 hlávka červené zelí 1 hlávka bílé zelí 3 lžíce rybízová marmeláda
Postup Dušené bílé nebo červené zelí
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno
Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou
Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme
Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.