Dušené bílé nebo červené zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
2 ks cibule
kmín
sádlo
voda
3 lžíce cukr krystal
jíška
1 hlávka červené zelí
1 hlávka bílé zelí
3 lžíce rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno

  2. Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou

  3. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme

  4. Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!