Zelňačka s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
3 ks cibule
250 g mrkev
1 ks bílé zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
100 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Část nakrouhaného zelí, které připravujeme k naložení nebo nakrájenou malou hlávku zelí dáme společně s ostatními ingrediencemi vařit. Pro mlsnější jazýčky můžeme ještě přidat kousek na kostky nakrájeného vepřového masa.

  2. Vše necháme vařit zhruba hodinu až do změknutí. Poté případně osolíme podle chuti a můžeme hned podávat. Chutná dobře s opraženou houskou, kterou před podáváním dáme na talíř a polévkou přelijeme.

  3. Vaříme-li zelňačku s vepřovým masem v tiitanovém nádobí, můžeme nakrájené cibule před vařením lehce orestovat na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!