Zelňačka s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 3 ks cibule 250 g mrkev 1 ks bílé zelí podle chuti sůl podle potřeby 100 g vepřové maso
Postup Zelňačka s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Část nakrouhaného zelí, které připravujeme k naložení nebo nakrájenou malou hlávku zelí dáme společně s ostatními ingrediencemi vařit. Pro mlsnější jazýčky můžeme ještě přidat kousek na kostky nakrájeného vepřového masa.
Vše necháme vařit zhruba hodinu až do změknutí. Poté případně osolíme podle chuti a můžeme hned podávat. Chutná dobře s opraženou houskou, kterou před podáváním dáme na talíř a polévkou přelijeme.
Vaříme-li zelňačku s vepřovým masem v tiitanovém nádobí, můžeme nakrájené cibule před vařením lehce orestovat na másle.