Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 lžíce olej
150 ml olej
1 špetka sůl
1 ks žloutek
250 ml mléko
2 lžičky kmín
1 kostka droždí
25 dkg niva
2 lžičky sezam
500 g hladká mouka
2 lžičky provensálské koření
25 dkg anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto zamícháme v hnětači a necháme zakryté vykynout. Po vykynutí rozdělíme na pět dílů

  2. Každý díl těsta postupně vyválíme na kulatou slabou placku a rozkrojíme do kříže na 4, dále na 8 dílů. Vzniknou nám trojúhelníčky. Každý díl poklademe plátkem anglické slaniny a kouskem nivy. Náplň nesmí přesahovat okraje těsta. Potom rohlíček stočíme tak, že od široké základny přehneme okraje a rohlíček smotáme směrem ke špičce

  3. Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta naskládáme na pečící papír rozložený na plechu a potřeme osoleným žloutkem rozmíchaným s trochou oleje. Posypeme lehce kmínem, sezamem, provensálským kořením

  4. Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta upečeme v troubě dorůžova. Jíme čerstvé, chutnají dobře k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!