Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 lžíce olej 150 ml olej 1 špetka sůl 1 ks žloutek 250 ml mléko 2 lžičky kmín 1 kostka droždí 25 dkg niva 2 lžičky sezam 500 g hladká mouka 2 lžičky provensálské koření 25 dkg anglická slanina (plátky)
Postup Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto zamícháme v hnětači a necháme zakryté vykynout. Po vykynutí rozdělíme na pět dílů
Každý díl těsta postupně vyválíme na kulatou slabou placku a rozkrojíme do kříže na 4, dále na 8 dílů. Vzniknou nám trojúhelníčky. Každý díl poklademe plátkem anglické slaniny a kouskem nivy. Náplň nesmí přesahovat okraje těsta. Potom rohlíček stočíme tak, že od široké základny přehneme okraje a rohlíček smotáme směrem ke špičce
Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta naskládáme na pečící papír rozložený na plechu a potřeme osoleným žloutkem rozmíchaným s trochou oleje. Posypeme lehce kmínem, sezamem, provensálským kořením
Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta upečeme v troubě dorůžova. Jíme čerstvé, chutnají dobře k vínu.