Zelí z kedluben recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce ocet
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce sádlo nebo olej
1 ks větší kedluben gigant

Postup přípravy receptu

  1. Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat vodu, osolíme a vaříme jako zelí.

  2. Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo.

  3. Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit.

  4. Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo.

  5. Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!