Zelnice z červeného zelí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
sůl
1 lžíce ocet
3 ks brambory
1 ks cibule
0,5 ks citron
2 ks klobása
2 ks bobkový list
1 - 2 kuličky nové koření
1 lžíce hladká mouka
200 g zakysaná smetana
drcený kmín
mletá sladká paprika
1 ks zeleninový bujon
300 g sterilované červené zelí
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej nebo sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, cibuli a zaprášíme moukou. Krátce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme všechno koření až na majoránku. Dále přidáme ocet, citronovou šťávu a zeleninový bujon. Ocet a citronovou šťávu přidáváme z toho důvodu, že červené sterilované zelí není obvykle tak kyselé jako klasické kysané bílé zelí a

  3. Na závěr vyjmeme z polévky nové koření a bobkový list, přidáme majoránku a krátce povaříme. Odstavíme z plotny, přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme podle vlastní chuti

  4. Zelnici z červeného zelí podáváme teplou, samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!