Veganská buchta s chutí máty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
3 lžíce rum
0,75 hrnků voda
1 ks banán
0,5 balení tofu
0,5 balení čokoláda na vaření
0,75 hrnků cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
0,75 hrnků hladká mouka
1,25 hrnek hrubá mouka
2 lžíce kakaový prášek
1 balíček kypřící prášek do pečiva
8 lžiček sušené pohankové mléko
9 kapek mátový olej
1 balíček čokoládový pudink s mátou

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké přísady dáme do mísy, čokoládu rozkrájíme na malé kousky a promícháme. V druhé míse rozmixujeme vodu s olejem, tofu, banánem, mátovým olejem a rumem. Za stálého míchání vlijeme do sypké směsi a pořádně promícháme

  2. Těsto můžeme dát do formy, na plech, nebo do malých formiček ze silikonu, či do formy na muffiny. Buchtu pečeme asi 30 minut na 165 °C. Po vyjmutí z trouby buchtu pocukrujeme

  3. Veganskou buchtu s chutí máty podáváme jako výborný moučník s jedinečnou chutí. Mátový olej se dá koupit na internetu. Po téhle buchtě jsem propadla jeho kouzlu a budu ho kupovat často.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!