Veganská divočina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžíce mouka
0,25 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
5 ks jalovčinky
1 lžíce koření divočina
1 ks bobkový list
2 lžíce sójová omáčka
5 kuliček celý pepř
1 ks rajský protlak
2 ks zeleninový bujon
1 balíček sójové plátky
1 lžíce třtinový cukr
4 lžičky sušené mléko z ovesných vloček

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve (ale i večer předem) si připravíme sójové maso. Do 1,5 litru vody dáme 2 kostky zeleninového bujonu, trochu sójové omáčky nebo tamari, bobkový list, jalovčinky a celý pepř. Přivedeme k varu, přidáme sójové maso a 20 minut nezakryté vaříme

  2. Pokud si sójové maso připravujeme předem, necháme ho v tomto nálevu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, lehce vymačkáme a nálev vylijeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a větší mrkev, menší petržel a čtvrtku celeru na kostičky

  3. Cibuli zpěníme, přidáme sójové maso a cukr, rychle opečeme, přidáme vodu, nakrájenou zeleninu a koření. Vše provaříme, pak sójové maso vyjmeme, přidáme rajský protlak a rozmixujeme

  4. Do rozmixované omáčky vlijeme asi 0,5 dl vody smíchané se 4 lžičkami sušeného mléka z ovesných vloček a 1 lžicí hladké mouky. Vložíme maso, necháme probublat a podáváme

  5. Veganskou divočinu můžeme podávat s domácím knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!