Zapékaný lilek s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 svazek bazalka
2 ks lilek
1 lžička cukr krupice
2 ks mozzarella
50 g parmazán
olivový olej
2 konzervy krájená rajčata
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Kolečka lilku potom opečeme na pánvi na troše olivového oleje. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a parmazán nastrouháme na jemno

  2. Na druhé pánvi si necháme na troše rozpáleného oleje provonět rozmačkaný stroužek česneku. Po chvilce česnek vyndáme a na pánev vyklopíme plechovku kvalitních krájených rajčat, přidáme lžičku cukru, okořeníme a necháme 3 - 4 minuty podusit

  3. Na hlubší plech (do zapékací mísy) vrstvíme postupně jednotlivé suroviny. Nejprve rozložíme vrstvu rajčat, potom opečený lilek a několik lístků bazalky. Dále přidáme vrstvu nakrájené mozzarelly, potom opět vrstvu rajčat a nakonec zasypeme nastrouhaným parmazánem

  4. Směs zeleniny dáme zapékat asi na 20 minut do rozpálené trouby

  5. Zapékaný lilek s rajčaty po dopečení ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!