Brusinkový cop recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
3 lžíce med
2,5 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
1 hrnek celozrnná mouka
2 lžíce rozpuštěné máslo
20 g kandovaná pomerančová kůra
75 g sušené brusinky
1 lžička sušení droždí
55 g sušené třešně

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: Voda, med, máslo, sůl, mouku a droždí. Domácí pekárnu nastavíme na program "těsto"

  2. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu a vhněteme nasekané sušené ovoce. Těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme do délky asi 30,5 cm, upleteme cop a konce zajistíme stlačením

  3. Brusinkový cop přeneseme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě, až téměř zdvojnásobí svůj objem. Odstraníme fólii, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 - 25 minut. Cop musí být na pohled propečený

  4. Brusinkový cop nakrájíme a podáváme. Je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!