Brusinkový cop s rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 lžička droždí
3 lžíce med
2,5 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
1 hrnek celozrnná mouka
1 ks rozšlehané vejce
2 lžíce rozpuštěné máslo
75 g sušené brusinky
75 g sušený černý rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Prvních sedm surovin vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: voda, med, mádlo, sůl, mouky, droždí. Svou domácí pekárnu nastavíme na program těsto

  2. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vhněteme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme do délky asi 30,5 cm, upleteme cop a konce zajistíme stlačením. Cop přeneseme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě, až téměř zdvojnásobí svůj objem

  3. Odstraníme fólií, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 až 25 minut nebo až je cop propečený. Přeneseme na drátěnou rohožku a před podáváním necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!