Zapékaný pstruh recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
2 ks rajče
1/2 ks citron
4 ks pstruh
1/2 kg brambora
pepř
olivový olej
provensálské koření
250 ml smetana na vaření
fritovací olej
1 balíček kroketa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky

  2. Na dno zapékací formy poklademe vrstvu cibule, na ni vrstvu brambor a přidáme na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením nebo řeckými bylinkami

  3. Nakonec položíme dobře omyté a očištěné pstruhy osolené a zakapané olivovým olejem

  4. Naplněnou pečící formu vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut při 160 °C

  5. Před dokončením kolem ryb nalijeme smetanu na vaření a necháme ji prohřát

  6. Ve fritovacím hrnci si připravíme krokety

  7. Zapékaného pstruha servírujeme spolu s kroketami a s čerstvou i nakládanou zeleninou, pstruha ozdobíme plátky citronu. Vhodný je česnekový dresink.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!