Brusinkovo-čokoládové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 5 ks vejce 100 g cukr krupice 100 g cukr moučka 1 kelímek kysaná smetana 400 g smetana ke šlehání 200 g tuk na pečení 1 lžička maizena 1 lžička kypřící prášek do pečiva 1 - 2 balíčky ztužovač šlehačky čokoládové hoblinky 250 g mleté lískové ořechy 250 g polotučný tvaroh 200 g kompotované brusinky 60 g slazené kakao
Postup Brusinkovo-čokoládové řezy
Postup přípravy receptu
-
Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení
Tuk na pečení vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Kakao smícháme s práškem do pečiva, mletými ořechy a maizenou. Sypkou směs pak přimícháme k tukové směsi
Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 25 minut. Doporučuji použít menší plech, aby byly řezy vyšší. Já jsem je pekla na velkém plechu, proto jsou tak nízké. Po upečení necháme korpus vychladnout a opatrně vyklopíme z plechu
Brusinky scedíme a necháme v sítku odkapat. Smícháme je s cukrem moučka, potom za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme společně se ztužovačem dotuha a smícháme ji s brusinkovou směsí. Tvaroh zvlášť v misce smícháme s trochou cukru a kysanou smetanou
Na korpus naneseme napřed tvarohový krém a stejnoměrně ho rozetřeme. Na tvarohový krém rozetřeme brusinkový krém. Hotový moučník posypeme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou. Hotové řezy dáme do lednice vychladit. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy velké podle naší potřeby
Brusinkovo-čokoládové řezy podáváme jako delikátní moučník ke kávě nebo čaji.