Brusinkovo-čokoládové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
5 ks vejce
100 g cukr krupice
100 g cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
400 g smetana ke šlehání
200 g tuk na pečení
1 lžička maizena
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 - 2 balíčky ztužovač šlehačky
čokoládové hoblinky
250 g mleté lískové ořechy
250 g polotučný tvaroh
200 g kompotované brusinky
60 g slazené kakao

Postup přípravy receptu

  1. Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení

  2. Tuk na pečení vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Kakao smícháme s práškem do pečiva, mletými ořechy a maizenou. Sypkou směs pak přimícháme k tukové směsi

  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 25 minut. Doporučuji použít menší plech, aby byly řezy vyšší. Já jsem je pekla na velkém plechu, proto jsou tak nízké. Po upečení necháme korpus vychladnout a opatrně vyklopíme z plechu

  4. Brusinky scedíme a necháme v sítku odkapat. Smícháme je s cukrem moučka, potom za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme společně se ztužovačem dotuha a smícháme ji s brusinkovou směsí. Tvaroh zvlášť v misce smícháme s trochou cukru a kysanou smetanou

  5. Na korpus naneseme napřed tvarohový krém a stejnoměrně ho rozetřeme. Na tvarohový krém rozetřeme brusinkový krém. Hotový moučník posypeme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou. Hotové řezy dáme do lednice vychladit. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy velké podle naší potřeby

  6. Brusinkovo-čokoládové řezy podáváme jako delikátní moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!