Brusinkový koláč s čokoládou a mandlemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 160 g máslo 1 lžíce kakao 70 g hořká čokoláda 1 hrst strouhaný kokos 50 g mandlové lupínky 1 lžíce pomerančová kůra 200 g máslové sušenky 1 plechovka slazené kondenzované mléko 100 g sušené brusinky
Postup Brusinkový koláč s čokoládou a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme a odvážíme všechny potřebné ingredience. Sušenky umeleme, máslo přepustíme a necháme vychladnout. Čokoládu nakrájíme na drobné kostičky
Pekáček cca 28 x 22 cm vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C
Rozdrcené sušenky promícháme s kakaem, pomerančovou kůrou, vlahým máslem a směs rozprostřeme do pekáčku. Vše posypeme brusinkami, mandlemi, kousky čokolády a strouhaným kokosem. Navrch nalijeme rovnoměrně kondenzované mléko
Brusinkový koláč s čokoládou a mandlemi vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 - 25 minut. Zcela vychladlý a ztuhlý moučník vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na porce
Brusinkový zákusek s čokoládou, mandlemi a kokosem podáváme ke kávě nebo čaji.