Brusinkový koláč s čokoládou a mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

160 g máslo
1 lžíce kakao
70 g hořká čokoláda
1 hrst strouhaný kokos
50 g mandlové lupínky
1 lžíce pomerančová kůra
200 g máslové sušenky
1 plechovka slazené kondenzované mléko
100 g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme a odvážíme všechny potřebné ingredience. Sušenky umeleme, máslo přepustíme a necháme vychladnout. Čokoládu nakrájíme na drobné kostičky

  2. Pekáček cca 28 x 22 cm vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C

  3. Rozdrcené sušenky promícháme s kakaem, pomerančovou kůrou, vlahým máslem a směs rozprostřeme do pekáčku. Vše posypeme brusinkami, mandlemi, kousky čokolády a strouhaným kokosem. Navrch nalijeme rovnoměrně kondenzované mléko

  4. Brusinkový koláč s čokoládou a mandlemi vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 - 25 minut. Zcela vychladlý a ztuhlý moučník vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na porce

  5. Brusinkový zákusek s čokoládou, mandlemi a kokosem podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!