Zákusek Cappuccino recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
60 g cukr
1 ks žloutek
450 ml mléko
1 balíček vanilka
70 ml káva
3 lžíce škrobová moučka
3 lžíce smetana ke šlehání
těsto
4 ks vejce
30 g kakao
2 lžíce mléko
0.5 hrnku káva
1 lžíce hladká mouka
50 g drcené mandle

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme kakao. Přidáme kávu, mandle, mléko a nakonec prosetou mouku. Ušleháme sníh z bílku a přidáme je velmi jemně do těsta.

  2. Formu s průměrem 24 cm vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Zkusíme však špejlí.

  3. Připravíme si krém. Škrobovou moučku smícháme s cukrem, vanilkou, přidáme mléko se žloutkem, kávu a smetanu. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí, asi 10 minut.

  4. Korpus rozřízneme, potřeme krémem, zakryjeme druhou půlkou korpusu a přelijeme zbytkem krému. Zákusek Cappuccino zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!