Zákusek se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
200 ml olej
3 ks vejce
rum
2 lžíce kakao
100 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg cukr krupice
15 dkg hladká mouka
2 balíčky hořká čokoláda
2 kelímky zakysaná smetana
1 - 2 kelímky smetana ke šlehání
2 kelímky pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit

  3. Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr, rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému

  4. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit

  5. Zákusek ze zakysanou smetanou nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!