Zeleninový špíz s amurem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky sůl
1 ks cibule
1/4 ks cuketa
3 - 4 lžíce olivový olej
12 ks cherry rajčátka
2 lžičky koření na ryby
4 porce amur
2 lžičky směs italských bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si malá cherry rajčata, oloupeme a na kousky si nakrájíme cuketu a cibuli. Na kovové jehly střídavě napichujeme zeleninu v libovolných kombinacích

  2. Špízy posypeme směsí italských bylinek a potřeme olivovým olejem

  3. Amura naporcujeme na podkovičky, posypeme kořením na ryby, osolíme a potřeme olivovým olejem. Chvíli necháme uležet

  4. Porce ryby pečeme v ohřáté titanové hlubší pánvi s poklicí. Nejprve opékáme bez poklice, po otočení pánev přikryjeme poklicí

  5. Zároveň si zahřejeme druhou nižší pánev s nepřilnavým dnem (titanovou pánev) nebo pánev na grilování a špízy na ní za postupného otáčení opečeme

  6. Zelenina i ryba jsou za cca 10 minut hotové

  7. Zeleninové špízy podáváme s porcí amura, lze jako přílohu servírovat vařené brambory. Doplňujeme lehkým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!