Žlutý zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
3 lžíce rum
1/4 lžičky prášek do pečiva
3 lžíce cukr krupice
150 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
500 g kompotované ovoce
50 g drcené mandle
1 balíček bezbarvá dortová želatina

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Dortovou formu s odnímatelným dnem vyložíme pečícím papírem, já použila střední plech

  2. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Vejce s cukrem vymícháme do pěny, hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a obě směsi spojíme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo, smetanu a vše pečlivě promícháme

  3. Těsto vlijeme a rozetřeme do formy. Pečeme 35 minut, vyjmeme a korpus necháme vychladnout

  4. Kompotované ovoce (já použila ananas) necháme okapat, šťávu zachytíme a odměříme si 2,5 dl

  5. Slitou šťávu, rum a vanilkový cukr dáme do kastrolku, přidáme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Necháme mírně vychladnout a vmícháme okapané ovoce

  6. Korpus polijeme ovocnou směsí a dáme minimálně na 30 minut do chladničky

  7. Čokoládu nalámeme na kousky, necháme rozpustit ve vodní lázni, vmícháme drcené mandle a dortík touto polevou ozdobíme (děláme kopečky). Necháme opět dobře ztuhnout

  8. Žlutý zákusek nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!