Žlutý zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 3 lžíce rum 1/4 lžičky prášek do pečiva 3 lžíce cukr krupice 150 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 3 lžíce zakysaná smetana 500 g kompotované ovoce 50 g drcené mandle 1 balíček bezbarvá dortová želatina
Postup Žlutý zákusek
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 175 °C. Dortovou formu s odnímatelným dnem vyložíme pečícím papírem, já použila střední plech
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Vejce s cukrem vymícháme do pěny, hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a obě směsi spojíme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo, smetanu a vše pečlivě promícháme
Těsto vlijeme a rozetřeme do formy. Pečeme 35 minut, vyjmeme a korpus necháme vychladnout
Kompotované ovoce (já použila ananas) necháme okapat, šťávu zachytíme a odměříme si 2,5 dl
Slitou šťávu, rum a vanilkový cukr dáme do kastrolku, přidáme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Necháme mírně vychladnout a vmícháme okapané ovoce
Korpus polijeme ovocnou směsí a dáme minimálně na 30 minut do chladničky
Čokoládu nalámeme na kousky, necháme rozpustit ve vodní lázni, vmícháme drcené mandle a dortík touto polevou ozdobíme (děláme kopečky). Necháme opět dobře ztuhnout
Žlutý zákusek nakrájíme na porce a podáváme.