Zeleninový salát sterilovaný recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 kg paprika
1/2 l ocet
1 kg cibule
0,5 kg mrkev
10 ks feferonka
60 dkg cukr krystal
2,5 kg hlávkové zelí
1 balíček deko

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme středů a nastrouháme na kráječi. Mrkev nastrouháme nahrubo, feferonky a papriky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka. Toto vše dobře promícháme ve velké nádobě, posypeme krystalovým cukrem a již nemícháme

  2. Ocet, olej a deko smícháme a přelijeme tím salát. Nádobu přikryjeme a zeleninový salát necháme 24 hodin uležet. Druhý den salát plníme do skleniček a zaléváme vlastní šťávou. Dávka je asi na 15 skleniček. Zeleninový salát sterilujeme při 85 °C asi 15 minut

  3. Sterilovaný zeleninový salát podáváme jako přílohu nebo jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!