Zákusek z wafflí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 l mléko
šlehačka
4 lžíce cukr krupice
2 balíčky vanilkový pudink
pikantní džem
čerstvé nebo kompotované ovoce
1 balíček waffle

Postup přípravy receptu

  1. Waffle potřeme džemem a narovnáme vedle sebe na dno obdélníkového, nejlépe porcelánového nebo keramického pekáčku. Výborně chutná džem z černého rybízu, nebo meruňkový. Použít můžeme ale i džem jiné chuti

  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (podle návodu na sáčku pudinku) a nalijeme ho stejnoměrně na potřené wafllle. Pekáček necháme na studeném místě ztuhnout a vychladnout

  3. Vychladlý zákusek z wafflí nakrájíme a každý kousek před podáváním ozdobíme šlehačkou a čerstvým, nebo kompotovým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!