Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

160 g cukr
6 lžic olej
6 ks vejce
2 hrnky jahody
110 g hladká mouka
350 g smetana ke šlehání
1 balíček želatina v prášku
500 g tučný měkký tvaroh
50 g kvalitní kakao
1 balíček želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku společně s kakaem prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat sníh za přidávání jemného cukru

  2. Do lesklého pevného sněhu přišleháme postupně žloutky a naposledy po částech (nejlépe po lžících) už ručně metličkou přimícháme mouku s kakaem. Naposledy promícháme s olejem

  3. Těsto uhladíme v předem tukem vymazané a moukou vysypané formě o průměru 22 - 24 cm. Korpus upečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Záleží na naší troubě. Upečený korpus necháme vychladnout

  4. Z jemného tvarohu bez hrudek odsajeme pomocí kuchyňského ubrousku veškerou tekutinu. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha. Želatinový ztužovač bez vaření připravíme podle návodu. Tvaroh lehce promícháme, spojíme se šlehačkou a naposledy přimícháme želatinu

  5. Na korpus naneseme a uhladíme krém a necháme ztuhnout v lednici. Na krém rozložíme menší jahody a zalijeme práškovou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Dort opět vrátíme do lednice

  6. Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!