Svěží tiramisu s banánem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 lžic cukr
3 ks vejce
3 lžíce rum
kakao
mléko
banán
400 g mascarpone
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků

  2. Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice

  3. Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!