Svěží tiramisu s banánem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 3 ks vejce 3 lžíce rum kakao mléko banán 400 g mascarpone cukrářské piškoty
Postup Svěží tiramisu s banánem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků
Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice
Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.