Polévka z kuřecích kostí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 kostka mrkev 1/2 ks petržel 500 g drůbeží kosti zelená petrželka mletý černý pepř 1 kostka slepičí bujón 1 hrst zelené fazolky maggi koření instatní čínské nudle
Postup Polévka z kuřecích kostí
Postup přípravy receptu
-
Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků „motýlků“ nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme, nejlépe v tlakovém hrnci, k varu
Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky
Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, celou cibuli, fazolky. Použít lze i jinou zeleninu. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme obrané maso z kostí
Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku slepičího bujónu a opepřit. Bujón podáváme s domácími vaječnými nudlemi, nebo vaječným svítkem
Doporučuji ale rychlejší a chutný způsob: Na dno misky (talíře) nasypeme instantní čínské nudle, zalijeme horkým vývarem z kostí a posypeme zelenou petrželovou natí.