Polévka z kuřecích kostí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 kostka mrkev
1/2 ks petržel
500 g drůbeží kosti
zelená petrželka
mletý černý pepř
1 kostka slepičí bujón
1 hrst zelené fazolky
maggi koření
instatní čínské nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků „motýlků“ nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme, nejlépe v tlakovém hrnci, k varu

  2. Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky

  3. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, celou cibuli, fazolky. Použít lze i jinou zeleninu. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme obrané maso z kostí

  4. Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku slepičího bujónu a opepřit. Bujón podáváme s domácími vaječnými nudlemi, nebo vaječným svítkem

  5. Doporučuji ale rychlejší a chutný způsob: Na dno misky (talíře) nasypeme instantní čínské nudle, zalijeme horkým vývarem z kostí a posypeme zelenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!