Svěží třená buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 ml mléko
1 balení prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
400 g kysaná smetana
1 balení vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, kypřící prášek a vanilkový cukr. Směs promícháme a přidáme dvě zakysané smetany (400 g) a tři žloutky. Podle potřeby přidáme mléko a utřeme hladké těsto

  2. V jiné míse ušleháme sníh ze tří bílků. Sníh následně opatrně vmícháme do utřeného těsta

  3. Těsto na třenou buchtu nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí, máme hotovo

  4. Svěží třenou buchtu po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme k čaji i kávě jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!