Svěží třená buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 200 ml mléko 1 balení prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 400 g kysaná smetana 1 balení vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Svěží třená buchta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, kypřící prášek a vanilkový cukr. Směs promícháme a přidáme dvě zakysané smetany (400 g) a tři žloutky. Podle potřeby přidáme mléko a utřeme hladké těsto
V jiné míse ušleháme sníh ze tří bílků. Sníh následně opatrně vmícháme do utřeného těsta
Těsto na třenou buchtu nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí, máme hotovo
Svěží třenou buchtu po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme k čaji i kávě jako sladké pohoštění.