Polévka z kuřecího vývaru se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 4 ks brambory 1,3 dl voda 1 ks mrkev 2 kuličky nové koření 1 ks malá cibule 1 ks zelená kapie petrželová nať 1 ks velké rajče 3 řapíky řapíkatý celer 5 kuliček celý černý pepř 1 ks menší pastinák 1 ks sklelet z kuřete 2 lžíce sušené hříbkynebo směs hub
Postup Polévka z kuřecího vývaru se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí kosti a odřezky zalijeme studenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, sůl a sušené houby. Přivedeme k varu a necháme zvolna probublávat asi 20 minut. Hotový vývar přecedíme
Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně pokrájíme. Papriku a rajče omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme ostatní připravenou zeleninu, včetně brambor. Vše orestujeme, zalijeme přecezeným drůbežím vývarem a zvolna pod pokličkou uvaříme doměkka
Polévku z kuřecího vývaru ochucenou houbami, doplněný zeleninou a bramborami podáváme horký s pečivem.