Polévka z kuřecího vývaru se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
4 ks brambory
1,3 dl voda
1 ks mrkev
2 kuličky nové koření
1 ks malá cibule
1 ks zelená kapie
petrželová nať
1 ks velké rajče
3 řapíky řapíkatý celer
5 kuliček celý černý pepř
1 ks menší pastinák
1 ks sklelet z kuřete
2 lžíce sušené hříbkynebo směs hub

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kosti a odřezky zalijeme studenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, sůl a sušené houby. Přivedeme k varu a necháme zvolna probublávat asi 20 minut. Hotový vývar přecedíme

  2. Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně pokrájíme. Papriku a rajče omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme ostatní připravenou zeleninu, včetně brambor. Vše orestujeme, zalijeme přecezeným drůbežím vývarem a zvolna pod pokličkou uvaříme doměkka

  4. Polévku z kuřecího vývaru ochucenou houbami, doplněný zeleninou a bramborami podáváme horký s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!