Polévka z květákového vývaru recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
brambory
cibule
mrkev
vegeta
kedluben
celý barevný pepř
tekuté polévkové koření
vývar z vařeného květáku
Postup Polévka z květákového vývaru
Postup přípravy receptu
-
Na polévku použijeme vývar, který nám zbyl po vaření květáku. Pár květákových růžiček v něm necháme
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hrubá kolečka. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, stejně tak kedluben
Zeleninu vhodíme do vývaru, přidáme celý pepř, vegetu a vaříme do změknutí. Nakonec polévku z květákového vývaru ochutíme polévkovým kořením
Polévku z květákového vývaru připravujeme vždy dost "hustou" a podáváme ji jako dietní hlavní chod. Přidat samozřejmě můžeme i jinou zeleninu.