Špagety s vysočinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
250 ml mléko
3 ks cibule
0 kostek masox
200 g vysočina
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
podle chuti
sůl
olivy
10 dkg špek
mletý černý pepř
podle potřeby
mouka
na ozdobu
5 dkg eidam
příloha
500 g špagety

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špek nakrájíme na jemno. Kdo nechce přidávat špek, tak nemusí. Vysočinu nakrájenou v obchodě na kolečka nakrájíme na čtverečky asi 1 x 1 cm. Olivy nasekáme na kousky.

  2. Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Při vaření špaget si na pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na nudličky a případně kousek špeku nakrájeného na jemno. Nakrájenou vysočinu přidáme do cibule a smažíme asi 2 minuty. Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu, na plátky nakrájený česnek a zalijeme mlékem nebo smetanou. Přidáme podle chuti masox a necháme dusit, než změkne zelenina. Potom dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou šťávu trochu zahustíme moukou nebo bramborovým škrobem, aby se špagety potom hezky obalily. Po dovaření přidáme sekané olivy a promícháme.

  3. Na talíř si dáme hotové špagety a na ně nandáme uvařenou směs. Kdo chce, může si navrch přidat trochu strouhaného sýru.

  4. Špagety s vysočinou podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!