Zapékané špagety ala Dočík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks paprika
2 ks rajčata
1 ks cibule
1 balení špagety
mletý pepř
100 g anglická slanina
2 ks jarní cibulka
tvrdý sýr
1 plechovka sterilované žampiony
4 lžíce rajský protlak
100 g sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
2 ks jemné párky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si špagety v osolené vodě, slijeme a necháme okapat

  2. Na středně velké kousky nakrájíme oloupanou cibuli, jarní cibulku, očištěné papriky (dávám tři barvy po jedné paprice), rajčata, anglickou slaninu. Sterilovaný hrášek a žampiony slijeme a necháme okapat

  3. Kuřecí maso a párky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zasypeme červenou sladkou paprikou a prudce osmahneme, přidáme párky a ještě chvilku smažíme

  4. Maso i párky vyndáme z pánve stranou a na výpeku osmahneme cibuli, anglickou slaninu a papriky. Když papriky změknou, přidáme jarní cibulku, žampiony, hrášek a rajčata

  5. Vrátíme do směsi maso i párky, přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Kdo má radši špagety smetanové, nedává rajský protlak, ale směs nakonec zalije v zapékací misce smetanou

  6. Směs pořádně promícháme se špagetami, vysypeme do zapékací misky nebo na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzduch)

  7. Zapékané špagety ala Dočík můžeme podávat zasypané strouhaným sýrem podle chuti (parmezán, eidam).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!