Pečená krůtí roláda s pikantní náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
100 g anglická slanina
červená kapie
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
2 ks čerstvá chilli paprička
hladkolistá petrželová nať
700 g krůtí prsa v celku
125 g sýr Phliladelphia

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou náplně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky a chilli papričky jemně nasekáme. Na lžíci másla necháme zesklovatět cibulku, vmícháme nasekanou chilli papričku a kapii. Vše krátce orestujeme a necháme vychladnout. V misce promícháme sýr s prolisovaným česnekem a vychladlou orestovanou zeleninou. Náplň ochutíme solí a pepřem

  2. Krůtí prsa očistíme, podélně nakrojíme a upravíme do plátu. Maso tence rozklepeme, opepříme a poklademe slaninou, na kterou navršíme náplň. Pomocí folie maso svineme do rolády a důkladně uzavřeme párátky a zajistíme potravinářskou nití

  3. Krůtí roládu zprudka opečeme ze všech stran na oleji a i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme několik snítek hladkolisté petrželové natě a lžíci másla. Krůtí roládu s pikantní náplní přikryjeme a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut

  4. Hotovou krůtí roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!