Špagety s rajčatovou omáčkou a masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
voda
pepř mletý
2 porce špagety
4 velké rajče
1 špetka drhnutá bazalka
strouhaný tvrdý sýr
150 g maso (vepřové, kuřecí)

Postup přípravy receptu

  1. Do vysokého hrnce nalijeme dostatečné množství vody - špagety musí plavat - nasypeme špetku soli a kápneme olej. Vše přivedeme k varu. Mezitím si na pánvičce s širokým dnem narychlo orestujeme masové nudličky posypané pouze solí a mletým pepřem. A do nízkého kastrolku vložíme omytá a nakrájená rajčata, česnek, špetku soli, 4 lžíce vody, špetku drhnuté bazalky a vše dohromady na středním plameni dusíme

  2. Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme je tzv. na skus, tzn. ani moc tvrdé, ani moc měkké. Ale tak, že když špagetu skousneme, tak vnější strana je uvařená a uvnitř je bílá tečka

  3. Rajčata dusíme do měkka, česnek nesmíme připálit, jídlo by nám zhořklo - musíme vše při dušení občas zamíchat

  4. Když máme hotové špagety, omáčku i maso - špagety se zásadně neproplachují! Vkládáme do talířů porci špaget, kterou posypeme trochou strouhaného tvrdého sýra, rajčatovou omáčkou a masem, opět můžeme přesypat sýrem. přesně tak jak to kdo má rád. Někdo se sýrem, někdo bez a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!