Rybí špízy s bazalkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 200 g žampiony 1 lžička olivový olej 100 g anglická slanina 1 kelímek bílý jogurt 800 g rybí filé (treska) mletý černý pepř 1 lžíce usekaná bazalka citronová šťáva
Postup Rybí špízy s bazalkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky
Připravíme si omáčku. Bazalku usekáme, smícháme s jogurtem a olejem. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Na špejle střídavě napichujeme žampiony, slaninu a rybu. Konce špejlí ovineme alobalem. Vložíme do rozpáleného grilu a za potírání olejem grilujeme 8 až 10 minut
Rybí špízy podáváme s bazalkovou omáčkou a opečeným bramborem
Obměna: Rybí špízy můžeme připravit i z vykostěného a kůže zbaveného kapra. A místo grilu je také můžeme opékat na pánvičce.