Rybí špízy s bazalkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
200 g žampiony
1 lžička olivový olej
100 g anglická slanina
1 kelímek bílý jogurt
800 g rybí filé (treska)
mletý černý pepř
1 lžíce usekaná bazalka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky

  2. Připravíme si omáčku. Bazalku usekáme, smícháme s jogurtem a olejem. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Na špejle střídavě napichujeme žampiony, slaninu a rybu. Konce špejlí ovineme alobalem. Vložíme do rozpáleného grilu a za potírání olejem grilujeme 8 až 10 minut

  4. Rybí špízy podáváme s bazalkovou omáčkou a opečeným bramborem

  5. Obměna: Rybí špízy můžeme připravit i z vykostěného a kůže zbaveného kapra. A místo grilu je také můžeme opékat na pánvičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!