Rybí směs s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
200 ml vývar
1 lžička máslo
1 ks rajče
1 ks chilli paprička
150 g hlíva ústřičná
1 ks malá cibule
1 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
1 ks červená kapie
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g filé z pangasiuse

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, necháme povolit a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na kostky a očištěnou kapii na proužky. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky velké stejně jako rybu. Chilli papričku zbavíme jadérek a usekáme nadrobno. Zakysanou smetanu řádně promícháme se lžící mouky

  2. Na oleji s máslem necháme zpěnit cibulku, česnek a chilli papričku. Pak vmícháme kostky ryby, které ze všech stan opečeme. Vše zasypeme mletou sladkou paprikou a krátce orestujeme. Nyní k rybě vmícháme houby, rajčata a papriku. Na mírném ohni za občasného míchání zvolna vaříme, dokud zelenina nepustí šťávu. Rybí směs podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, necháme chvilku probublat a pokrm podle chuti osolíme a opepříme

  3. Rybí směs s hlívou ústřičnou rozdělíme na porce a podáváme s nudlemi a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!