Rybí směs s hlívou ústřičnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 200 ml vývar 1 lžička máslo 1 ks rajče 1 ks chilli paprička 150 g hlíva ústřičná 1 ks malá cibule 1 lžíce hladká mouka 200 ml zakysaná smetana 1 ks červená kapie 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 600 g filé z pangasiuse
Postup Rybí směs s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, necháme povolit a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na kostky a očištěnou kapii na proužky. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky velké stejně jako rybu. Chilli papričku zbavíme jadérek a usekáme nadrobno. Zakysanou smetanu řádně promícháme se lžící mouky
Na oleji s máslem necháme zpěnit cibulku, česnek a chilli papričku. Pak vmícháme kostky ryby, které ze všech stan opečeme. Vše zasypeme mletou sladkou paprikou a krátce orestujeme. Nyní k rybě vmícháme houby, rajčata a papriku. Na mírném ohni za občasného míchání zvolna vaříme, dokud zelenina nepustí šťávu. Rybí směs podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, necháme chvilku probublat a pokrm podle chuti osolíme a opepříme
Rybí směs s hlívou ústřičnou rozdělíme na porce a podáváme s nudlemi a zeleninovým salátem.