Rybí sousta s uzenými šproty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
100 ml majonéza
kapary
100 g eidam
bageta
1 lžíce bílý jogurt
mletý černý pepř
1 konzerva uzené šproty
čerstvá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s majonézou a jogurtem. Sýr jemně nastrouháme. Šproty necháme okapat a několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající uzené šproty nakrájíme na menší kousky

  2. V míse promícháme nakrájená vejce se šproty a sýrem, vše spojíme ochucenou majonézou, podle potřeby osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet v chladu

  3. Pečivo nakrájíme na sousta, potřeme vyšší vrstvou pomazánky a ozdobíme kouskem ryby, červenou paprikou a kuličkou kaparů

  4. Rybí sousta s uzenými šproty podáváme jako chuťovku při různých oslavách jako je například Silvestr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!