Rybí sousta s uzenými šproty recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 100 ml majonéza kapary 100 g eidam bageta 1 lžíce bílý jogurt mletý černý pepř 1 konzerva uzené šproty čerstvá červená paprika
Postup Rybí sousta s uzenými šproty
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s majonézou a jogurtem. Sýr jemně nastrouháme. Šproty necháme okapat a několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající uzené šproty nakrájíme na menší kousky
V míse promícháme nakrájená vejce se šproty a sýrem, vše spojíme ochucenou majonézou, podle potřeby osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet v chladu
Pečivo nakrájíme na sousta, potřeme vyšší vrstvou pomazánky a ozdobíme kouskem ryby, červenou paprikou a kuličkou kaparů
Rybí sousta s uzenými šproty podáváme jako chuťovku při různých oslavách jako je například Silvestr.