Rybí špíz s nudlemi shirataki recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
citron
oregano
mletý pepř
1 ks jarní cibule
mleté chilli
2 lžičky sezamová semínka
1 hrst baby špenát
0,5 lžiček drcený římský kmín
300 g filet z mořského vlka
200 g shirataki nudle

Postup přípravy receptu

  1. Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací jehlu či špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citronu

  2. V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané čerstvé oregano. Touto směsí koření posypeme připravené špízy a ogrilujeme

  3. Mezitím na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme pokrájený špenát

  4. Nálev z nudlí slijeme a nudle propláchneme pod tekoucí vodou. Po promytí je vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme přibližně minutu prohřát, následně přes cedník scedíme a smícháme s připraveným špenátem

  5. Nudle shirataki servírujeme na mělkém talíři společně se špízem z mořského vlka, na závěr můžeme ještě dochutit špetkou chilli

  6. 1 porce/300 kcal


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!