Rybí špíz s nudlemi shirataki recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl citron oregano mletý pepř 1 ks jarní cibule mleté chilli 2 lžičky sezamová semínka 1 hrst baby špenát 0,5 lžiček drcený římský kmín 300 g filet z mořského vlka 200 g shirataki nudle
Postup Rybí špíz s nudlemi shirataki
Postup přípravy receptu
-
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací jehlu či špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citronu
V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané čerstvé oregano. Touto směsí koření posypeme připravené špízy a ogrilujeme
Mezitím na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme pokrájený špenát
Nálev z nudlí slijeme a nudle propláchneme pod tekoucí vodou. Po promytí je vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme přibližně minutu prohřát, následně přes cedník scedíme a smícháme s připraveným špenátem
Nudle shirataki servírujeme na mělkém talíři společně se špízem z mořského vlka, na závěr můžeme ještě dochutit špetkou chilli
1 porce/300 kcal