Špagety s limetkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 ks limetka
400 g špagety
6 lžic sojová omáčka
4 lžíce vinný ocet
1 svazek jarní cibulka
podle chuti
cukr
česnek
sůl
sezam
chilli
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku pečlivě očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupaný česnek. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi, krásně se rozvoní. Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  2. Špagety uvaříme podle návodu, lze použít i jinak barevné špagety pro efekt a ještě lepší chuť. Ideálně ty zelené.

  3. Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou kůrou a sójovou omáčkou, octem, trochou oleje, cukrem, chilli, sezamem a pepřem. V kastrolu na oleji rozehřejeme česnek, zalijeme limetkovou omáčkou a krátce povaříme.

  4. Limetkovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami, posypeme jarní cibulkou a ihned podáváme. Takto připravené špagety jsou snadné a chuťově velmi zajímavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!