Vepřové karé na smetanovém kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 lžíce kari
3 lžíce olivový olej
6 plátků tvrdý sýr
mletý černý pepř
400 ml smetana na vaření
6 plátků vepřové karé bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky, které opláchneme a osušíme. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Do větší pánve s menší dávkou oleje vložíme plátky masa a zprudka opečeme z obou stran. Maso poté podlijeme vývarem a při nízké teplotě přikryté dusíme do změknutí

  3. Kari promícháme se smetanou a námi oblíbený sýr nakrájíme na slabé plátky. Měkké maso zalijeme smetanou. Na každý kus masa položíme plátek sýra, přikryjeme a vidíme-li, že sýr se rozpouští, odendáme

  4. Vepřové karé na smetanovém kari podáváme s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!