Vepřové kapsičky s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
vývar
4 plátky šunka
80 g niva
2 - 3 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
4 ks vepřový řízek
1 - 2 lžíce čerstvý strouhaný křen
2 - 3 větvičky čerstvý rozmazýn

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a tence rozklepeme. Lístečky čerstvého rozmarýnu a stroužek česneku rozdrtíme najemno a promícháme se 2 - 3 lžícemi dijonské hořčice. Sýr rozkrojíme na 4 stejné hranolky a oloupaný křen jemně nastrouháme

  2. Plátky masa opepříme a z jedné strany tence potřeme ochucenou dijonskou hořčicí. Pak je poklademe plátkem šunky, hranolkem sýru, přehneme na poloviny a pevně uzavřeme jehlami nebo párátky. Maso nesolíme

  3. Naplněné kapsičky zvolna opečeme z obou stran doměkka, potom je vyjmeme a zakryté uchováme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou ochucenou hořčici a nastrouhaný křen. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme

  4. Vepřové kapsičky rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!