Vepřové karbanátky s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
0,5 hrnků mléko
2 větvičky rozmarýn
olej na smažení
120 g tvrdý sýr
4 plátky toastový chléb
400 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílý toustový chléb namočíme v mléce

  2. Do mísy vložíme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce a vyždímaný chléb, který rozmělníme. Směs na karbanátky podle chuti osolíme a opepříme. Mletou masovou směs zpracujeme rukama a přidáme otrhaný rozmarýn

  3. Ze směsi tvarujeme karbanátky, můžeme i menší kuličky, které obalujeme ve strouhance

  4. Vepřové karbanátky osmažíme dozlatova a osušíme papírovou kartou, abychom odsáli přebytečný tuk

  5. Vepřové karbanátky s rozmarýnem dobře chutnají s bramborovou přílohou i pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!