Vepřové karbanátky s rozmarýnem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 0,5 hrnků mléko 2 větvičky rozmarýn olej na smažení 120 g tvrdý sýr 4 plátky toastový chléb 400 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Vepřové karbanátky s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Bílý toustový chléb namočíme v mléce
Do mísy vložíme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce a vyždímaný chléb, který rozmělníme. Směs na karbanátky podle chuti osolíme a opepříme. Mletou masovou směs zpracujeme rukama a přidáme otrhaný rozmarýn
Ze směsi tvarujeme karbanátky, můžeme i menší kuličky, které obalujeme ve strouhance
Vepřové karbanátky osmažíme dozlatova a osušíme papírovou kartou, abychom odsáli přebytečný tuk
Vepřové karbanátky s rozmarýnem dobře chutnají s bramborovou přílohou i pečivem.