Vepřové jehly s panenkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks žlutá kapie
600 g vepřová panenka
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
6 ks cherry rajče
150 g schwarzwaldská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na větší kostky a každý kousek masa obalíme

  2. do proužku šunky

  3. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na osminky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky ve velikosti masa. Pak na jehly napichujeme střídavě cibuli, maso, opět cibuli, papriku a rajče. Postup opakujeme do vypotřebování surovin

  4. Takto připravené špízy opékáme na tukem potřeném roštu asi při 200 °C, pečeme přibližně 4 minuty z každé strany

  5. Vepřové jehly s vepřovou panenkou, swarzwaldskou šunkou a zeleninou podáváme s pečivem, nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!