Vepřové jehly s panenkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks žlutá kapie 600 g vepřová panenka 2 ks červená cibule mletý černý pepř 6 ks cherry rajče 150 g schwarzwaldská šunka
Postup Vepřové jehly s panenkou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na větší kostky a každý kousek masa obalíme
do proužku šunky
Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na osminky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky ve velikosti masa. Pak na jehly napichujeme střídavě cibuli, maso, opět cibuli, papriku a rajče. Postup opakujeme do vypotřebování surovin
Takto připravené špízy opékáme na tukem potřeném roštu asi při 200 °C, pečeme přibližně 4 minuty z každé strany
Vepřové jehly s vepřovou panenkou, swarzwaldskou šunkou a zeleninou podáváme s pečivem, nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty.