Špagety s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
2 ks cibule
500 g špagety
1 kostka masox
400 g žampiony
100 g hladká mouka
1 špetka mletá pálivá paprika
300 g točený salám
čerstvá petrželová nať
podle chuti
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme pokrájenou cibuli a dozlatova osmahneme.

  2. K cibuli a slanině přidáme očištěné a pokrájené žampiony, podusíme je, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem z masoxu (asi 3/4 l). Přidáme na kolečka pokrájenou cigárku nebo na půlměsíčky pokrájený kabanos a vše asi 15 minut povaříme. Houbovou omáčku dochutíme špetkou pálivé papriky a posekanou zelenou petrželkou. Podle chuti dosolíme.

  3. Špagety uvaříme podle návodu a přidáme je do houbové omáčky. Promícháme a hned podáváme. Špagety s houbovou omáčkou můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!