Sekaná z divočáka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 100 - 150 ml mléko 80 g špek 1,5 lžíce hladká mouka 300 g vepřový bůček 7 plátků bílý toastový chléb 1 lžička sušená majoránka 500 g kančí plec
Postup Sekaná z divočáka
Postup přípravy receptu
-
Kančí maso očistíme od blan a spolu s libovým bůčkem nakrájíme na stejně velké kostky. Bílý toastový chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a poté nasáklé pečivo vymačkáme. Oloupaný česnek prolisujeme a špek nakrájíme na drobné kostičky
Nakrájená masa dostatečně osolíme a opepříme a spolu s připraveným pečivem umeleme. Do mleté masové směsi vmícháme na kostičky nakrájený špek, vejce, mouku, česnek a majoránku. Směs důkladně propracujeme a mokrýma rukama z ní vytvoříme 2 stejně velké šišky
Větší zapékací mísu vyložíme pečícím papírem, přilijeme vodu asi do výše 0,5 cm a vložíme šišky mletého masa. Sekanou z divočáka pečeme zvolna asi při 150 - 160 °C přibližně 50 minut. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme kůrčičku dorůžova. Poté sekanou vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout
Sekanou z divočáka nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.