Sekaná z cizrny a červené čočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 hrstě strouhanka
2 lžíce petrželka
1,5 lžička majoránka
1 ks cibule
voda
1 lžička saturejka
300 g cizrna
olivový olej
1 lžička kari koření
200 g červená čočka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Suchou cizrnu přebereme, propláchneme a přes noc ji namočíme do vody. Poté vodu slijeme, doplníme novou a takto připravenou cizrnu uvaříme doměkka (50 - 60 minut). Uvařenou cizrnu rozmixujeme částečně i s vývarem

  2. Červenou čočku uvaříme doměkka, stačí jí 10 minut. Čočku scedíme a přidáme ji k cizrně. V tuto chvíli přidáme vejce, sůl a pepř podle chuti. Nezapomeneme na pořádnou dávku bylinek - použijeme saturejku, majoránku, petrželku a kari. Nakonec vmícháme i na kostičky nakrájenou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Směs na sekanou z cizrny a červené čočky podle potřeby zahustíme strouhankou

  3. Pekáček vymažeme olivovým oleje, napěchujeme zeleninovou směs a povrch potřeme trochou oleje, případně poklademe plátky másla

  4. Sekanou z cizrny a červené čočky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut

  5. Sekanou podáváme teplou s různě upravenými vařenými brambory. Je dobrá i studená s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!