Sekaná z cizrny a červené čočky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 hrstě strouhanka 2 lžíce petrželka 1,5 lžička majoránka 1 ks cibule voda 1 lžička saturejka 300 g cizrna olivový olej 1 lžička kari koření 200 g červená čočka mletý černý pepř
Postup Sekaná z cizrny a červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Suchou cizrnu přebereme, propláchneme a přes noc ji namočíme do vody. Poté vodu slijeme, doplníme novou a takto připravenou cizrnu uvaříme doměkka (50 - 60 minut). Uvařenou cizrnu rozmixujeme částečně i s vývarem
Červenou čočku uvaříme doměkka, stačí jí 10 minut. Čočku scedíme a přidáme ji k cizrně. V tuto chvíli přidáme vejce, sůl a pepř podle chuti. Nezapomeneme na pořádnou dávku bylinek - použijeme saturejku, majoránku, petrželku a kari. Nakonec vmícháme i na kostičky nakrájenou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Směs na sekanou z cizrny a červené čočky podle potřeby zahustíme strouhankou
Pekáček vymažeme olivovým oleje, napěchujeme zeleninovou směs a povrch potřeme trochou oleje, případně poklademe plátky másla
Sekanou z cizrny a červené čočky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut
Sekanou podáváme teplou s různě upravenými vařenými brambory. Je dobrá i studená s chlebem.